Nobö Energy Control – det smarta värmesystemet

Varmestyringssystem via appen Nobø Energy Control

Att tänka energisnålt när det handlar om uppvärmning är framtiden. Nobø har utvecklat marknadens bästa system för värmestyrning – med appen Nobö Energy Control i centrum. 

Nobö är marknadsledande inom energieffektiva produkter och tjänster. Vi levererar elvärmeprodukter för hemmet eller sommarstugan. Produkterna består huvudsakligen av radiatorer och golvvärme, men själva kärnan är Nobö Hub som kopplar ihop alla elektriska apparater i ett trådlöst värmestyrningssystem. Med appen Nobö Energy Control styr du all värme från din mobil, och minskar din strömförbrukning.

5 skäl att välja ett smart värmesystem
Oppsett av ukesprogram i appen Nobø Energy Control
Oppsett av ukesprogram i appen Nobø Energy Control
Oppsett av ukesprogram i appen Nobø Energy Control

Varför skaffa appen Nobö Energy Control?

Ett av de viktigaste kriterierna när man ska välja ett system för styrning av värmen hemma eller i sommarstugan är användarvänlighet. I november 2018 utsågs Nobös smarta radiatorer till Bäst i test tack vare att de styrs med Nobø Energy Control, en pålitlig och enkel app som alla i familjen kan använda.

– Under hela utvecklingsarbetet har vi varit väldigt noga med att appen ska kunna användas av alla i familjen, berättar Arne Hoseth, produktchef på Nobö. Utifrån hur du använder din villa eller sommarstuga ställer du in olika zoner och ett fast veckoprogram i appen. Du kan till exempel sänka temperaturen nattetid och när du vaknar är det varmt och skönt i de rum du brukar använda på morgonen. Och om du plötsligt bestämmer dig för att åka till landstället över helgen kan du enkelt ändra veckoprogrammet.

– Ja, när tek.no skriver att vårt veckoprogram är omöjligt att missförstå och att de tror att även de mest teknikrädda användarna kan använda det, då har vi lyckats, säger Arne Hoseth med ett leende. Vi försöker alltid att tänka på vad som är bäst för kunden. Om du till exempel har elektrisk golvvärme kan du koppla in termostaten Nobø NTB-2R och ansluta den till systemet. Det kan en elektriker hjälpa dig med och sedan kan du styra all värme från mobilen med appen Nobö Energy Control.