5 skäl att välja ett smart värmesystem till landstället

Hytte

Styr temperaturen med mobilen, kom fram till ett uppvärmt hus även under vinterhalvåret – och undvik sönderfrusna rör och vattenskador. Livet på landet ska vara enkelt och bekvämt, och med Nobö Energy Control får du stugmys på en helt ny nivå.

– De flesta av våra kunder som funderar på att skaffa ett smart värmesystem för fritidshus är lockade av tanken att kunna åka till ett uppvärmt hus på fredagskvällarna, berättar Arne Hoseth, produktchef på Nobö, en av Norges ledande leverantörer av smarta värmesystem. 

Han rekommenderar fritidshusägare att välja Nobö Energy Control, en lösning för elektrisk uppvärmning som är utvecklad för att ge full kontroll över värmestyrningen.

– Efter en stund inser de flesta att ett smart värmesystem har betydligt fler fördelar än de trodde, säger han.

Här är Arnes 5 viktigaste skäl till att du bör välja ett smart värmesystem till fritidshuset:

1. Du kommer fram till ett varmt och skönt hus

Det är en sen och iskall fredagskväll i januari. Arbetsveckan har varit lång och bilresan till landstället likaså. Du är äntligen framme och förtjänar att få slänga dig i soffan – utan vinterjackan på.

– Med mobilappen Nobö Energy Control skruvar du upp värmen några timmar innan du åker, enkelt och praktiskt, säger Arne Hoseth.

2. Det är enkelt att installera själv

 

Radiatorerna från Nobö är utvecklade för vårt nordiska klimat, med stora temperatursvängningar och kalla vintrar – något som är extra viktigt om stugan ligger norrut i landet.

– Dessutom är systemet enkelt att installera på egen hand och styra med mobilappen, berättar han:

  • Montera radiatorerna och anslut Nobø Hub till internet.
  • Ladda ner appen Nobö Energy Control på din mobil.
  • Anslut Nobö Hub till radiatorerna och styr dem sedan från vilken plats i världen som helst.

Ett tips! Har du redan elektrisk golvvärme? I så fall kan en elektriker enkelt installera golvtermostaten Nobö NTB-2R  och ansluta golvvärmen till Nobø Energy Control. Kontakta en elektriker och be att få en offert.

Varmestyring på hytta med appen Nobø Energy Control
Varmestyring på hytta med appen Nobø Energy Control
Varmestyring på hytta med appen Nobø Energy Control

3. Full kontroll från mobilen

Den klassiska metoden att göra ankomsten till fritidshuset lite trevligare har varit att använda lösningar som ”Ring stugan varm”. Om du väljer att uppgradera till en modern lösning kan du använda den befintliga internetuppkopplingen.

– På så sätt kan du göra mer än att sätta på en radiator. Du kan ansluta flera radiatorer till systemet och därmed styra värmen i flera rum. Om du inte har internet i huset sedan tidigare kan du använda mobilt bredband, förklarar produktchefen.

Du styr allt med den användarvänliga appen Nobö Energy Control:

  • Ställ in veckoprogram
  • Skapa olika uppvärmningszoner
  • Fjärrstyr värmen var du än befinner dig

4. Alltid rätt temperatur

Att få rätt temperatur inomhus kan vara svårt när utomhustemperaturen varierar. Är det kallt ut skruvar vi upp värmen på radiatorerna vilket gör att vi kanske behöver öppna fönstren och vädra efter en stund.

– Det här är ett typiskt problem i fritidshus med äldre radiatorer. Vi rekommenderar att du investerar i så kallade smarta radiatorer, som ”lär” sig miljön och håller temperaturen stabil. Med Nobö radiatorer får du marknadens mest exakta termostat, säger Arne Hoseth.

5. Du sparar pengar!

Med ett smart värmesystem undviker du att energiförbrukningen blir onödigt hög och får samtidigt ett varmt och skönt inomhusklimat. Du väljer själv vilka rum eller zoner som ska vara uppvärmda och på vilka tider, och du kan sänka temperaturen i huset nattetid. Når du inte är i stugan kan du ställa in systemet på underhållsvärme så att du undviker att rören fryser.

– Enligt våra erfarenheter kan man minska uppvärmningskostnaden med upp till 25 procent genom att installera smart värmestyrning, säger Arne Hoseth, produktchef på Nobø.