7 goda skäl att välja elradiatorer

Nobø panelovner er laget for det røffe klimaet i Norge med hyppige temperaturendringer og lave temperaturer store deler av året.

Att veta vad som är den bästa uppvärmningsmetoden för bostaden är inte alltid så lätt. Flera faktorer spelar in: Vad finns sedan tidigare, hur är i så fall skicket på värmekällan och vad skulle det kosta att byta ut den?

Elradiatorer har en rad olika egenskaper som det är bra att känna till. Låt oss ta en närmare titt:

1. Snabb uppvärmning

En radiator av god kvalitet reagerar snabbt vid justering av termostaten. Värmeelementet ger snabbt en jämn uppvärmning av rummet. Med ett vattenburet system tar det längre tid att få upp värmen eftersom temperaturen på vattnet måste ökas innan luften kan värmas upp.

 

2. Exakt temperatur

En bra termostat ger en exakt temperatur och håller den stabil under säsongen. Gamla termostater är ofta mekaniska och blir oexakta på grund av fenomen som pendling (temperaturvariation) och drivning (temperaturavvikelse). Pendling betyder att temperaturen pendlar mellan en grad över och under den inställda temperaturen. Drivning betyder att radiatorn påverkas av yttre omständigheter som kyla utifrån och värmen i luften närmast radiatorn. Detta kan orsaka att temperaturen i rummet blir instabil vilket minskar komforten. Köper du en radiator från Nobø får du marknadens mest exakta termostat.

 

3. Smart värmestyrning

Det är sällan man har behov av att ha det lika varmt i alla rum dygnet runt. Genom att använda ett system som exempelvis Nobø Energy Control kan du anpassa uppvärmningen hemma efter hur mycket de olika rummen används. Du kan till exempel ha en lite lägre temperatur i köket och vardagsrummet under dagen, när alla jobbar eller går i skolan.

Läs Bäst i test på tekniksajten Tek.no

 

4. Låg inköpskostnad

Nya radiatorer av god kvalitet kostar inte särskilt mycket och är vanligtvis det billigaste uppvärmningsalternativet, både vad gäller inköp och livslängd. En modern radiator har en förväntad livslängd på 15-20 år.

 

5. Låg underhållskostnad

Underhållskostnaden för radiatorer är i princip noll. Efter 10–20 år kan det hända att du vill byta dem, men då i första hand för att du vill uppgradera till en nyare version med bättre egenskaper eller annan design.

Se vårt utbud av radiatorer här

 

6. Kan kombineras med andra uppvärmningslösningar

Radiatorer kan enkelt kombineras med andra uppvärmningslösningar för optimal komfort och styrning. Om du har en bostad med till exempel vattenburen eller elektrisk golvvärme är radiatorer ett utmärkt komplement.

Se våra golvvärmelösningar här

 

7. Lätta att placera

Elradiatorer utgör inget hinder i samband med ombyggnation eller renovering av bostaden. Du kan vanligtvis flytta radiatorerna själv utan att behöva anlita en fackman, vilket inte är fallet om du till exempel har ett vattenburet uppvärmningssystem. Placera gärna en radiator under varje fönster, så slipper du kallras.