Du är här

Danskt semesterparadis med uppvärmning från Nobø

Søndervig Holiday home Modern
Hög kvalitet, energieffektivitet och reglersystem var viktiga faktorer när Lalandia skulle välja uppvärmningslösning till sitt nya semester- och upplevelsecenter i Søndervig.

På Västjylland, Danmarks vackra västkust, byggs just nu Lalandia Søndervig, som kommer att bli ett unikt semesterparadis när det står färdigt sommaren 2022. Här kommer det att finnas ett tropiskt vattenland, mysiga restauranger, lekplatser och totalt 440 moderna semesterhus – som samtliga redan är sålda.

Semesterhusen blir utgångspunkten för besökarna i Lalandia och de semesterupplevelser som väntar dem. Arkitekternas planering av semesterhusen bygger på återkoppling från en miljon gäster vid Lalandias övriga semestercenter. Nobø levererar värmesystemen och säljchefen Brian Trolle berättar om en process där ingenting har lämnats åt slumpen:

I mars 2019 fick vi möjlighet att presentera ett förslag på en lösning som skulle kunna uppfylla Lalandias höga krav. För att säkerställa att lösningen skulle fungera erbjöd vi oss att som ett första steg leverera all uppvärmning till deras prototyphus. På så vis fick vi en möjlighet att visa hur våra produkter fungerar i praktiken, förklarar han.

 

Søndervig Holiday home Modern

Faktaruta:

 •  
Prosjekt
 • Lalandia i Søndervik, Danmark. 
 • Antal byggnader: 440 semesterhus
 • Samarbetspartner: Lemvigh Müller, Danmark.
 • Projektansvarig: Brian Trolle, säljchef Nobø Danmark.
 •  
 
Leveranse
 • 435 Nobø HUB
 • 1130 st radiatorer, inklusive termostater
 • 1222 st NTB-2R golvvärmetermostater
 • 1222 st NUC18 värmekablar

 

Nobø levererar en komplett värmelösning

Alla produkter levereras genom Lemvigh Müller, Nobøs återförsäljare och samarbetspartner i projektet.

Processen har varit lång och visst har det varit en del utmaningar längs vägen, men till slut landade vi i en helhetslösning som Lalandia är mycket nöjda med. Vi ska leverera värmesystem till både fas 1 och 2 av byggprojektet, säger Brian Trolle. Det här är ett av våra största uppdrag hittills och vi ska leverera NUC18 värmekablar, NTB-2R golvtermostater, radiatorer samt Nobø Hubbar (se faktaruta). Vi är mycket stolta, säger Brian med ett stort leende.

Søndervig_Holiday home_Active_Plus

En fördel att välja Nobø – för både installatören och användaren

I Danmark är elpriset högre än i Sverige och det är bland annat förbjudet att använda elradiatorer såvida inte elen kommer från en återvinningsanläggning och att gällande lagar om uppvärmning följs.

Våra produkter har marknadens lägsta förbrukning i standbyläge och eftersom all värme kan styras centralt blir kostnaderna lägre och systemet mer energieffektivt. Lösningen bygger på att radiatorerna och golvvärmen är sammankopplade via Nobø HUB. Via appen Nobø Energy Control ställer man in exakt den temperatur man vill ha. I appen kan man enkelt skapa zoner för alla rum och därefter ställa in önskad temperatur zon för zon, berättar Brian entusiastiskt.

Genom att värmen i semesterhusen i Lalandia i Søndervig styrs på detta sätt får gästerna en optimal inomhusmiljö, samtidigt som förbrukningen minimeras. Tack vare att uppvärmningen av varje hus styrs från receptionen kan Lalandia enkelt se till att huset är varmt när gästerna checkar in. På kvällen sänks värmen till en behaglig nattemperatur. Dessutom kan varje gäst justera värmen individuellt i semesterhuset via radiatorerna eller golvvärmetermostaten, förklarar Trolle.

Jacob Olsen, som arbetar som installatör i Lalandia-projektet berättar att Nobøs produkter är mycket enkla att jobba med.

Nobøs produkter håller hög kvalitet. När vi programmerar och monterar Nobø Hub i de olika sommarhusen är det bara att följa bruksanvisningarna, som är logiska och tydliga. Alla komponenter fungerar bra tillsammans, det vill säga golvvärme, radiatorer, termostater och Nobø Hub. Produkter från Nobø är mycket användarvänliga. Det är bra för oss installatörer eftersom vi slipper frågor från kunderna om hur man använder dem.

Søndervig Holiday home Modern

Vad är Nobø HUB och Nobø Energy Control?

Nobø Hub är hjärtat i det testvinnande smarta värmesystemet och ser till att alla komponenter fungerar som en enhet. Med appen Nobø Energy Control kan man enkelt styra radiatorer, golvvärme och andra smarta enheter i det överskådliga och användarvänliga systemet.

 • Testvinnande lösning för smart värmestyrning (tek.no)
 • Trådlös kommunikation med alla anslutna enheter
 • Nobø Energy Control – intuitiv och användarvänlig app
 • Perfekt för fjärrstyrning av värmen i fritidshuset